Antena 3 CNN Actualitate Justiție Adrian Ionel, fostul director al Unifarm, condamnat definitiv. A scăpat de închisoare, după sentinţa de 6 ani şi 8 luni

Adrian Ionel, fostul director al Unifarm, condamnat definitiv. A scăpat de închisoare, după sentinţa de 6 ani şi 8 luni

Sentinţă definitivă în unul dintre cele mai mari dosare de corupţie ale DNA. Adrian Ionel, fost director al Unifarm a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Sentinţa vine după ce, în primă instanţă, Adrian Ionel, a fost condamnat la 6 ani şi 8 luni de închisoare.

de Berta Popescu    |    14 Iun 2023   •   13:02

Un nou eşec răsunător al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în dosarul în care erau acuzaţii de luare de mită, trafic de influenţă, iar judecătorii au decis, astăzi, ca Adrian Ionel să fie achitat pe motiv că fapta nu există.

De asemenea, judecătorii au dictat şi alte achitări în ceea ce îl priveşte pe Adrian Ionel. O singură infracţiune a rămas în picioare în dosarul instrumentat de DNA, respectiv cea de instigare la fals intelectual.

Citeşte şi: Fostul director al UNIFARM, Adrian Ionel, condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare, pentru o mită de 760.000 de euro în pandemie

Astfel, Adrian Ionel a fost condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare, după ce prima instanţă l-a condamnat la 6 ani şi 8 luni de închisoare cu executare.

Procurorii DNA au dispus, pe 4 decembrie 2020, punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, pe numele fostului director general al Companiei Naționale Unifarm SA, Ionel Adrian.

Acesta este acuzat de abuz în serviciu prin obținerea de foloase necuvenite, după ce ar fi cumpărat 1,5 milioane de măști care nu au fost livrate.

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 04 decembrie 2020, a inculpatului IONEL EUGEN ADRIAN, la data faptelor director general al Companiei Naționale Unifarm SA, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit", se arata in comunicatul transmis de DNA.

×
Subiecte în articol: Adrian Ionel unifarm
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close