Antena 3 CNN Actualitate Justiție Adrian Severin, acuzații incendiare din închisoare

Adrian Severin, acuzații incendiare din închisoare

Adrian Severin, acuzații incendiare din închisoare
de S.T.    |    28 Ian 2017   •   23:20

Fostul europarlamentar Adrian Severin, condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă, spune că problema grațierii este marginală și nu se rezolvă decât parțial problemele sistemului penitenciar.

Potrivit lui Adrian Severin, cea mai mare problemă o constituie politica penală, profund greșită, în prelungirea acestei lozinci că România e cea mai coruptă țară.

„Din cauza acestei politici greșite avem o suprapopulare a penitenciarelor și consecința acesteia sunt condițiile mizere în care stau cei încarcerați. Dar mai e o problemă gravă: a deținuților politici și a proceselor aranjate. Am întâlnit aici oameni condamnați ca urmare a disputelor din interiorul instituțiilor, din mediul de afaceri sau politic. Există oameni nevinovați sau parțial nevinovați, sau condamnați pentru că au deranjat anumite interese. Sunt și judecători care au refuzat să judece într-un anumit fel și acum sunt încarcerați pentru corupție”, a spus Adrian Severin.

Informațiile au fost prezentate de Adina Anghelescu, sâmbătă, la Antena 3.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close