Antena 3 CNN Actualitate Justiție Un CELEBRU INFRACTOR din România s-a predat la revenirea în țară. Era căutat din 2016

Un CELEBRU INFRACTOR din România s-a predat la revenirea în țară. Era căutat din 2016

Un CELEBRU INFRACTOR din România s-a predat la revenirea în țară. Era căutat din 2016
Sursa foto: Foto: Facebook/ Alin Simota
de S.T.    |    31 Iul 2017   •   21:15

Alin Simota s-a predat autorităţilor române şi a fost încarcerat. Afaceristul condamnat pentru conflict de interese şi instigare la abuz în serviciu şi judecat în alte trei dosare penale s-a aflat timp de un an şi jumătate pe lista urmăriţilor internaţionali, timp în care s-a aflat în Emiratele Arabe Unite.

Dat în urmărire internaţională din ianuarie 2016, Alin Simota a fost identificat de poliţiştii de frontieră la întoarcerea din Dubai, pe aeroportul Otopeni, astfel a fost pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea înregistrat pe numele lui, au confirmat reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Afaceristul a fost depus în penitenciarul Rahova.

Alin Simota a intrat în afaceri în anii 1990, făcând bișniță cu mărfuri aduse din Occident. Era cunoscut ca fiind apropiat al liderului minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, dar și al unor politicieni cu funcții și averi importante.

Simota s-a îmbogățit treptat, în urma unor contracte derulate cu statul român, în industria minieră şi energie, iar popularitatea sa a crescut la sfârșitul anilor 1990, când a devenit patron al clubului de fotbal Jiul Petroșani.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close