Antena 3 CNN Actualitate Justiție Alina Albu, propusă de ministrul Justiției pentru funcția de procuror-șef al DIICOT

Alina Albu, propusă de ministrul Justiției pentru funcția de procuror-șef al DIICOT

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a propus ca Alina Albu să ocupe funcția de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Alina Albu, propusă de ministrul Justiției pentru funcția de procuror-șef al DIICOT
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Mar 2023   •   16:51

Alina Albu este propusă de ministrul Cătălin Predoiu pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), a anunţat, miercuri, Ministerul Justiţiei.

Interviul pentru șefia DIICOT a fost susținut, pe lângă Alina Albu, de Ioana Bogdana Albani și de Oana-Daniela Pâţu, procurori în cadrul instituției.

"Interviurile au fost desfăşurate în faţa comisiei de interviu constituită, potrivit legii, din reprezentanţii Ministerului Justiţiei, ai CSM, INM şi ASE şi compusă din ministrul Justiţiei, secretari de stat, procurori, un profesor de management şi un psiholog.

În urma fiecărei serii de interviuri, au avut loc consultări extinse şi minuţioase între ministrul Justiţiei şi toţi membrii comisiei de interviu", se precizează într-un comunicat, potrivit Mediafax.

Citește și: Alertă la Tribunalul Timiş, după un mesaj de ameninţare lăsat într-un laptop

În final, candidatura selectată pentru ocuparea funcției de procuror-şef al DIICOT a fost cea a Alinei Albu.

"În urma analizei candidaturilor, am selectat și propus pentru funcția de procuror-șef al DIICOT pe doamna procuror Alina Albu", a spus Cătălin Predoiu, potrivit Mediafax.

Propunerea motivată a ministrului Justiţiei va fi înaintată Secţiei pentru procurori a CSM, miercuri, în vederea emiterii avizului consultativ.

×
Parteneri
Surpriză în ultimul sondaj pentru Primăria Bucureşti!
x close