Antena 3 CNN Actualitate Justiție Ambasadorul SUA, replică ironică pentru ministrul Justiției: Îngrijorările nu sunt bazate pe lipsă de cunoștințe

Ambasadorul SUA, replică ironică pentru ministrul Justiției: Îngrijorările nu sunt bazate pe lipsă de cunoștințe

Ambasadorul SUA, replică ironică pentru ministrul Justiției: Îngrijorările nu sunt bazate pe lipsă de cunoștințe
29 Sep 2017   •   18:12

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm, a urmărit declarațiile lui făcute de ministrul Justiției, la Antena 3, și i-a oferit acestuia și un răspuns. Tudorel Toader a afirmat despre Hans Klemm că „nu-i jurist” și că „nu cunoaște mecanismele statului de drept din România”.

„Pot să vă spun faptul că ambasadorul Statelor Unite nu este jurist și cred, afirm în deplină cunoștință de cauză: pe de o parte, nu-i jurist, pe de altă parte, nu cunoaște mecanismele statului de drept din România, reglajul, arhitectura autorităților din România și atunci cred că e greu să integrezi o propunere de modificare într-un context legislativ pe care nu îl cunoști”, a susținut Tudorel Toader la Antena 3.

La rândul său, ambasadorul a replicat că progresul României în domeniul statului de drept poate fi cuantificat economic.

„Are dreptate, nu am studiat dreptul. Totuși, am pregătire în Economie. Munca în Economie se bazează pe fapte și statistici. Îngrijorările noastre referitoare la progresul statului de drept în România nu sunt bazate doar pe sentimente sau pe lipsă de cunoștințe sau pe ce s-a întâmplat în România", a afirmat diplomatul, pentru Agerpres.

Klemm a subliniat că "progresul ce a fost realizat în România în privința luptei anticorupție, în privința eforturilor de a avea un sistem judiciar independent, în privința eforturilor de a consolida instituțiile guvernării democratice și statului de drept sunt foarte apreciate de Statele Unite ale Americii".

×

ȘTIRI

Guvernul vrea să oprească greva profesorilor cu 1.500 de lei în plus. Cum au reacţionat sindicatele

Parteneri
Horoscop 1-15 iunie 2023, cu Cristina Demetrescu
x close