Antena 3 CNN Actualitate Justiție Andreea Cosma, condamnată la 4 ani de închisoare cu executare

Andreea Cosma, condamnată la 4 ani de închisoare cu executare

Andreea Cosma, condamnată la 4 ani de închisoare cu executare
04 Dec 2018   •   13:16

Deputata PSD de Prahova Andreea Cosma a fost condamnată la 4 ani de închisoare cu executare.

Este vorba despre o decizie în primă instanță, care nu este definitivă. Andreea Cosma a fost condamnată pentru complicitate la abuz în serviciu.

Deputatul a fost trimis în judecată, de către DNA Ploieşti, în anul 2015, în dosarul privind vânzarea la preţuri subevaluate a unor terenuri din subordinea cazărmii Ciuperceasca, ce a intrat în activul Parcului Industrial Plopeni, după schimbul de terenuri cu MApN. 

DNA a precizat, la acel moment, că Andrea Cosma, notar public la momentul comiterii faptelor, ar fi înstrăinat mai multe imobile din cadrul Ciuperceasca, fără a respecta dispoziţiile legale privind achiziţiile.

Procurorii spun că Andreea Cosma „a acceptat să autentifice contractele de vânzare cumpărare prin care S.C. Plopeni Industrial Parc S.A., a înstrăinat mai multe imobile ce făceau parte din activul «Ciuperceasca», fără respectarea dispoziţiilor legale în vigoare privind achiziţiile publice şi fără a se ţine seama nici măcar de valorile minimale ce trebuiau a fi avute în vedere potrivit studiului de evaluare «Valori de piaţă-etalon minim informativ» practicat de Camera Notarilor Publici Prahova la data încheierii contractelor de vânzare-cumpărare, respectiv la nivelul anului 2008”.

Anchetatorii au stabilit că în urma încheierii celor nouă contracte de vânzare-cumpărare, în perioada 11 iunie 2008 - 04 iulie 2008, s-a creat un prejudiciu de 17.603.853,34 lei, reprezentând diferenţa între valoarea de preluare a bunurilor vândute şi preţul vânzării.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close