Antena 3 CNN Actualitate Justiție Andrei Chiliman, fostul primar al Sectorului 1, a fost achitat într-un dosar de abuz în serviciu

Andrei Chiliman, fostul primar al Sectorului 1, a fost achitat într-un dosar de abuz în serviciu

Andrei Chiliman, fostul primar al Sectorului 1, a fost achitat într-un dosar de abuz în serviciu
Sursa foto: Foto: Agerpres
30 Mar 2017   •   16:34

Fostul primar al Sectorului 1 Andrei Chiliman a fost achitat, joi, de Judecătoria Sectorului 1 într-un dosar în care era acuzat de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea unei autorizaţii pentru o terasă. 

În acelaşi dosar, au fost achitaţi Petrică Marius Ionescu, director executiv al Direcţiei Utilităţi Publice din cadrul Primăriei Sector 1, şi Georgiana Constantina Derdene, şef serviciu în cadrul Serviciului Utilităţi Publice la aceeaşi primărie. 

Instanţa a luat act că persoanele vătămate din acest dosar, Ştefan şi Marcela Bârle, nu s-au constituit părţi civile. 

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată de procurori cu apel. 

Andrei Chiliman a fost trimis în judecată în octombrie 2015 de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub acuzaţia că, la data de 16 octombrie 2014, împreună cu Petrică Marius Ionescu şi Georgiana Constantina Derdene, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au emis o autorizaţie de funcţionare pentru o terasă amplasată pe teren proprietate privată, prin care s-a autorizat ca o societate comercială să desfăşoare activitate de alimentaţie publică în unitatea tip terasă, cu încălcarea Hotărârii Consiliului Local al Sectorului 1 nr. 181/28.11.2013. 

Procurorii susţineau că autorizaţia a fost eliberată de Chiliman fără acordul unora dintre vecinii perimetrali direct afectaţi, deşi cunoştea opoziţia fermă şi explicită a acestora.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: achitat andrei chiliman 100 de minute
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close