Antena 3 CNN Actualitate Justiție Apa Nova, umărită penal pentru evaziune fiscală, mită și spălare de bani

Apa Nova, umărită penal pentru evaziune fiscală, mită și spălare de bani

Apa Nova, umărită penal pentru evaziune fiscală, mită și spălare de bani
Sursa foto: Foto: Agerpres
30 Oct 2015   •   14:17

Compania Apa Nova București a fost pusă sub acuzare, fiind urmărită penal de procurorii DNA Ploiești pentru mai multe infracțiuni, între care evaziune fiscală, luare de mită și spălare de bani, se arată într-un comunicat postat pe site-ul DNA.

1. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de persoana juridică S.C. APA NOVA BUCUREȘTI S.A., în calitate de inculpat, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- luare de mită,
- cumpărare de influență,
- favorizarea infractorului,
- violarea vieții private,
- evaziune fiscală, în formă continuată,
- spălare a banilor.

Anterior, în cursul acestei săptămâni, procurorii DNA Ploiești, care instrumentează dosarul Apa Nova, au dispus începerea urmăririi penale față de directorul general al companiei, Lavinia Săniuță, acuzată de cumpărare de influență, violarea vieții private, favorizarea infractorului, evaziune fiscală, în formă continuată și spălare a banilor, și față de directorul general adjunct al Apa Nova București, Giovana Soare, pentru complicitate la cumpărare de influență, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată și complicitate la spălare a banilor.

De asemenea, procurorii au dispus extinderea urmăririi penale față de fostul director al Apa Nova București, cetățeanul francez Bruno Roche, acuzat în acest dosar de cumpărare de influență, dar și evaziune fiscală, spălare de bani și violarea vieții private, și față de oamenii de afaceri Vlad Moisescu și Ovidiu Semenescu, cercetați pentru trafic de influență, cumpărare de influență, evaziune fiscală și spălare de bani.

Detalii despre acţiunea DNA.

×
Subiecte în articol: DNA DNA Ploieşti
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close