Antena 3 CNN Actualitate Justiție Arhiepiscopul Teodosie, la Curtea de Apel: „Toate fondurile s-au cheltuit legal”

Arhiepiscopul Teodosie, la Curtea de Apel: „Toate fondurile s-au cheltuit legal”

Arhiepiscopul Teodosie, la Curtea de Apel: „Toate fondurile s-au cheltuit legal”
07 Feb 2017   •   13:09

Arhiepiscopul Teodosie a fost la instanţă marţi, 6 februarie, pentru contestarea măsurii de control judiciar dispusă de procurorii DNA în dosarul fermei de la Nazarcea.

„E foarte bine că s-a trimis în judecată acest dosar, că atunci se lămureşte“, a declarat ierarhul ziariştilor de la instanţă, potrivit Adevărul.

La finalul audierii, arhiepiscopul Tomisului a făcut o scurtă declarație. „Cred că sunt destule argumente să se revoce controlul judiciar pentru că nu sunt elemente. Și toate documentele se află în dosare însă, încă nu au fost cercetate. I-am invitat să cerceteze acele probe care arată că toate fondurile s-au cheltuit legal și s-a adăugat la ceea ce am primit încă două părți din partea Arhiepiscopiei”.

La 3 februarie, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului, cu privire la săvârşirea infracţiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close