Antena 3 CNN Actualitate Justiție Augustin Lazăr, despre ”acoperiții” din justiție: E o legendă

Augustin Lazăr, despre ”acoperiții” din justiție: E o legendă

Augustin Lazăr, despre ”acoperiții” din justiție: E o legendă
02 Feb 2017   •   11:33

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a precizat, joi, în legătură cu afirmaţiile că ar exista ofiţeri acoperiţi în sistemul judiciar din România, că "este o legendă vehiculată într-o manieră sistematic" care ar face parte din acţiunea sistematică de lezare a autorităţii judecătoreşti. 

"Este, din păcate, o legendă vehiculată într-o manieră sistematic, dar aş dori să vă precizez să fie mai clar, penibil de sistematic şi de interesat şi este o legendă care face parte din acţiunea sistematică de lezare a autorităţii judecătoreşti şi de afectare a independenţei justiţiei. Nu există şi mai ales aşa cum s-ar spune dacă ar fi cineva", a precizat Augustin Lazăr, la CSM, întrebat despre existenţa ofiţerilor acoperiţi în sistemul judiciar. 

În acest sens, el a susţinut că, încă din 2004, magistraţii dau declaraţii în care arată că 'nu fac parte din structuri'. 

"Noi de ani de zile, din 2004, dăm declaraţii, magistraţi dau declaraţii în fiecare an că nu fac parte din structuri (...), sunt cunoscute public. Credeţi că un om raţional poate să dea astfel de declaraţii, să desfăşoare activitate sub acoperire, în condiţiile în care comite o faptă sistematică, o infracţiune, ar fi un fals în declaraţii. Aşa ceva este într-o minte bolnavă a a cuiva care vrea să exploateze această marotă pentru a o plimba şi pentru a decredibiliza magistratura", a menţionat Lazăr. 

×
Subiecte în articol: Augustin Lazar
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close