Antena 3 CNN Actualitate Justiție Avocații lui Traian Băsescu au cerut ca decizia asupra redeschiderii dosarului Flora să fie luată de instanţa supremă

Avocații lui Traian Băsescu au cerut ca decizia asupra redeschiderii dosarului Flora să fie luată de instanţa supremă

Avocații lui Traian Băsescu au cerut ca decizia asupra redeschiderii dosarului Flora să fie luată de instanţa supremă
30 Mar 2017   •   10:03

Update:  Avocaţii lui Traian Băsescu au cerut, joi, magistraţilor Tribunalului Bucureşti, ca decizia asupra redeschiderii dosarului Flora să fie luată de instanţa supremă, având în vedere calitatea de senator a fostului preşedinte, judecătorii rămânând în pronunţare asupra solicitării.

Traian Băsescu nu s-a prezentat la termenul de joi de la Tribunalul Bucureşti, care a durat aproximativ 15 minute, dar avocaţii săi au cerut ca procesul să se mute la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, deoarece clientul lor are calitatea de senator.

Judecătorii au rămas în pronunţare asupra cererii apărătorilor lui Traian Băsescu.

Știre inițială: Traian Băsescu este citat în această dimineață la Tribunalul Bucureşti, unde magistrații discută cererea procurorilor de reluare a cercetării judecătorești în dosarul "Flora", în care fostul președinte este acuzat de abuz în serviciu, faptă săvârșită în perioada în care ocupa funcția de primar general al Capitalei.

Prejudiciul în această cauză se ridică la 100 de milioane de euro.

Mai exact, Băsescu este acuzat de oamenii legii că ar fi retrocedat ilegal un teren de 40.000 de metri pătrați din Sectorul 1 al Bucureștiului, mai exact în zona Dămăroaia, către presupuși moștenitori ai fostei moșii Băneasa Dămăroaia.

Denunțul în acest caz a fost făcut de Cătălin Năstase, vicepreședinte al Uniunii Arabilor din România.

Pe 16 martie, judecătorii au decis să dea un nou termen în acest dosar, după ce Traian Băsescu a fost citat la Palatul Cotroceni.

 

×
Subiecte în articol: Tribunalul Bucuresti abuz in serviciu
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close