Antena 3 Actualitate Justiție Avocatul Poporului este în concediu până pe 30 octombrie. Ce se întâmplă cu sesizările privind OUG pe Legile Justiției

Avocatul Poporului este în concediu până pe 30 octombrie. Ce se întâmplă cu sesizările privind OUG pe Legile Justiției

17 Oct 2018   •   17:00
Avocatul Poporului este în concediu până pe 30 octombrie. Ce se întâmplă cu sesizările privind OUG pe Legile Justiției

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, precizează că în perioada 17-30 octombrie se află în concediu în SUA, pe care l-a programat de acum şase luni, iar petiţiile privind OUG pe legile justiţiei sunt analizate şi apoi va fi luată o decizie.

Acesta face şi precizări în legătură cu solicitările de atacare la CCR a OUG privind legila justiţiei.

„Referitor la solicitările de formulare a unei excepţii directe de neconstituţionalitate cu privire la O.U.G. nr. 92/2018, Avocatul Poporului afirmă că toate petiţiile având acest obiect, sunt analizate de către specialiştii Biroului contencios constituţional şi recurs în interesul legii, care vor examina argumentele prezentate de petenţi, jurisprudenţa Curţii Constituţionale a României, Curţii Europene a Drepturilor Omului, dreptul comparat în materie, precum şi concluziile Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia), după care urmează a fi luată o decizie”, se arată în comunicat, potrivit news.ro.

Citește și: Augustin Lazăr îi cere Avocatului Poporului să sesizeze CCR privind OUG pe Legile Justiţiei

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close