Antena 3 CNN Actualitate Justiție Bătrâna săltată de mascaţi şi dusă la DNA pentru o mită de 10 ouă a fost achitată după moarte

Bătrâna săltată de mascaţi şi dusă la DNA pentru o mită de 10 ouă a fost achitată după moarte

Dreptate făcută mult prea târziu de justiția din România. Curtea de Apel Cluj a achitat-o post-mortem pe Maria Cociorvan, femeia care a fost dusă la DNA pentru că ar fi dat mită 10 ouă.

Bătrâna săltată de mascaţi şi dusă la DNA pentru o mită de 10 ouă a fost achitată după moarte
de Ioana Mircea    |    17 Apr 2023   •   10:24

Maria Cociorvan, în vârstă de 72 de ani, a fost luată cu mascați din locuința ei din satul Iaslovăț, în 2014.

Femeia a fost dusă la DNA București unde a fost acuzată fapte de corupție, respectiv pentru că ar fi dat 10 ouă mită unui judecător din Rădăuți.

În anul 2016, femeia a murit din cauza stresului emoțional la care a fost supusă în perioada anchetei.

În timp ce bătrâna a fost achitată post-mortem de Curtea de Apel Cluj, fostul judecător din Rădăuți a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare.

Citește și: Rareş Bogdan, dezvăluiri despre audierea la DNA. Ce a fost întrebat

El a fost acuzat că a sprijinit un om de afaceri din Rădăuți în interesul pe care acesta îl avea cu mai multe proprietăți imobiliare.

În plus a mai fost acuzat că a primit produse alimentare și suma de 1.000 de euro de la femeia din Iaslovăț pentru a interveni pe lângă un judecător din cadrul Judecătoriei Rădăuți, ca acesta să pronunțe o hotărâre favorabilă într-un dosar în care fiul ei avea calitatea de reclamant.

×
Subiecte în articol: Maria Cociorvan mita DNA
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close