Antena 3 CNN Actualitate Justiție Bazele acuzațiilor pentru al doilea dosar întocmit pe numele Laurei Codruța Kovesi

Bazele acuzațiilor pentru al doilea dosar întocmit pe numele Laurei Codruța Kovesi

Bazele acuzațiilor pentru al doilea dosar întocmit pe numele Laurei Codruța Kovesi
Sursa foto: Foto: Agerpres/ EPA
08 Mar 2019   •   20:46

Radu Tudor a prezentat în emisiunea „Punctul de Întâlnire” care sunt bazele acuzațiilor pentru al doilea dosar întocmit pe numele Laurei Codruța Kovesi. 

„Pe lângă faptul că cei care au recunoscut faptele lui Kovesi sunt chiar procurori importanți din DNA, printre care și actualul șef interimar al Direcției, Nistor Călin, s-a aflat că Mircea Negulescu, zis și Portocală, a dat și el declarații ca martor sub acoperire în dosarul care îl viza pe Sebastian Ghiță.

Procurorul sef de sectie la care se refera Adina Florea este Gheorghe Popovici, acesta fiind audiat in dosar in calitate de martor. In acelasi dosar au fost audiati si Marius Iacob si Calin Nistor. Potrivit unor surse judiciare, probele invocate de Adina Florea au fost puse la dispozitie de fostii adjuncti ai Laurei Codruta Kovesi.

Ceilalți trei procurori care ar fi precizat în scris că nu se impune trimiterea în judecată a dosarului sunt Călin Nistor, Dănuț Volintiru și Marius Iacob”, potrivit stiripesurse.ro.

Laura Codruţa Kovesi a dat explicaţii, joi, în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă. Kovesi ar fi fost pusă sub urmărire penală și într-un al doilea dosar. Este vorba despre dosarul cu procurorii de la DNA Ploiești, Lucian Onea şi Mircea Negulescu. Kovesi este suspectă de complicitate la represiune nedreaptă, sub forma participaţiei improprii şi grup infracţional organizat.

Citește și: Laura Codruța Kovesi, pusă sub acuzare într-un nou dosar: Sunt hărțuită de doi ani. E o nouă etapă

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close