x close

Birchall cere demisii după decizia CEDO în cazul Kovesi: O palmă ruşinoasă pentru CCR

de M.Z.    |    05 Mai 2020   •   13:44
Birchall cere demisii după decizia CEDO în cazul Kovesi: O palmă ruşinoasă pentru CCR Hepta

Fostul ministru al Justiţiei, Ana Birchall, consideră că decizia CEDO în cazul Laurei Codruţa Kovesi reprezintă "o palmă ruşinoasă pentru CCR, afectând grav credibilitatea Curţii Constituţionale a României".

"Decizia CEDO de astăzi este o palmă ruşinoasă pentru CCR afectând grav credibilitatea Curţii Constituţionale a României. Este şi un cartonaş roşu devastator pentru preşedintele CCR domnul Valer Dorneanu şi judecătorii care au votat şi au susţinut această decizie care ţine mai degrabă de jocuri politice şi nicidecum de lege şi Constituţie! Solicit ca toţi cei care au susţinut şi au votat pentru această decizie: Dorneanu (fiind şi raportor) Varga, Pivniceru să îşi dea demisia de onoare cu scuzele cuvenite românilor. Aceleaşi scuze le datorează şi domnul Lăzăroiu care a susţinut şi votat pentru decizia CCR. Este singurul gest care poate şterge ruşinea abătută asupra CCR. Această decizie este o palmă foarte grea şi tot atât de ruşinoasă şi pentru fostul ministru al justiţiei, domnul Tudorel Toader care a mai fost şi judecător CCR peste 10 ani. Consider că şi domnul Tudorel Toader ar trebui să îşi dea demisia de onoare cu scuzele pe care le datorează românilor şi sistemului judiciar! Din decizia CEDO rezultă clar că Raportul domnului Tudorel Toader şi decizia CCR au reprezentat o ingerinţă gravă în cariera unui procuror!", a scris fostul ministru al Justiţiei, pe Facebook.

Laura Codruţa Kovesi a câştigat marţi la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) procesul în care a contestat decizia de revocare din funcţia de procuror-şef al DNA, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei cu sediul la Strasbourg.

Potrivit CEDO, România a încălcat drepturile şefei Direcţiei Naţionale Anticorupţie, prin revocarea acesteia din funcţie înainte de încheierea mandatului.
 

Citeşte mai multe despre:

Ana Birchall
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati