Antena 3 CNN Actualitate Justiție Călin Popescu Tăriceanu, reacție după punerea sub urmărire penală. Ce spune despre demisie

Călin Popescu Tăriceanu, reacție după punerea sub urmărire penală. Ce spune despre demisie

Călin Popescu Tăriceanu, reacție după punerea sub urmărire penală. Ce spune despre demisie
24 Mai 2016   •   17:47

Călin Popescu Tăriceanu a reacționat, în exclusivitate pentru Antena 3, după ce procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au anunţat marţi începerea urmăririi penale faţă de preşedintele Senatului, acesta fiind acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, în dosarul retrocedărilor ilegale.

”Sunt foarte curios pe ce se bazează acuzațiile. Mă așteptam, nu mai e nicio surpriză. Am doar un gust amar. În acel dosar nu au putut să îmi găsească niciun fel de vină, așa că s-a disjuns un dosar în care mi s-au reținut acele acuzații. Faptul că eu cunosc un om, nu înseamnă că îl favorizez. Astea sunt interpretări date de procurori. Rămâne să îmi caut dreptatea în justiție. Nu am niciun fel de legătură cu fondul dosarului, cu dosarul retrocedărilor. Cel mai mult deranjează că sunt unul din puținii oameni politici care am avut curajul să vorbesc despre abuzuri, despre corupția puterii. Trăim în republica procurorilor și cătușelor” a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Acesta a continuat, spunând că deocamdată nu ia în calcul demisia din funcția de președinte al Senatului.

”În statul de drept, ați văzut și Directiva Comisiei Europene, se cere să se respecte prezumția de nevinovăție. Până nu stabilește instanța care este adevărul, nu am niciun motiv să renunț la funcție” a precizat președintele Senatului.

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close