Antena 3 CNN Actualitate Justiție Când decide CSM în privința procurorilor Țuluș și Moraru

Când decide CSM în privința procurorilor Țuluș și Moraru

Când decide CSM în privința procurorilor Țuluș și Moraru
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Iul 2017   •   14:28

Plenul CSM, structura decizională a Consiliului Superior al Magistraturii, va decide, cel mai devreme în luna septembrie, dacă va menține avizul Secției pentru Procurori a CSM de revocare a procurorilor Doru Țuluș și Mihaela Moraru Iorga de la DNA, Prima ședință a plenului va avea loc în 30 augist, pe ordinea de zi neaflându-se, însă, ca punct înregistrată și situația procurorilor “maziliți” de Laura Codruța Kovesi, scrie jurnalul.ro.

Deși avizul de revocare de la DNA a lui Doru Țuluș și Mihaela Moraru Oorga a fost dat de către Secția penru Procurori a CSM în data de 5 iulie, până în prezent, plenul Consiliului Superior al Magistraturii nu a luat, ca for decizional, în discuție această problemă. Potrivit unor surse din cadrul Consiliului, ultima ședință a plenului CSM a avut loc în data de 11 iulie 2017, iar, până la sfârșitul lunii viitoare, plenul nu se va mai întruni.

În cadrul primei ședințe a plenului CSM, care va avea loc, conform acelorași informații, în data de 30 august, membrii Consiliului Superior al Magistraturii nu vor dezbate problematica generată la nivelul Direcției Naționale Anticorupție, prin emiterea, de către Laura Codruța Kovesi, a ordinelor de revocare a celor doi procurori cu care șefa DNA a intrat în conflict.

Ordinea de zi a plenului CSM rămâne, însă, dechisă, putând fi adăugate, teoretic, nou pucte de dezbatere până cu maxim trei zile înaintea ședinței. Însă, este foarte probabil ca această situație să fie, în cele din urmă, tranșată cel mai devreme în cursul lunii septembrie.

×
Subiecte în articol: Doru Tulus Mihaiela Moraru Iorga CSM
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close