Antena 3 CNN Actualitate Justiție Cât de greu poate obține Radu Mazăre viza de Madagascar

Cât de greu poate obține Radu Mazăre viza de Madagascar

Cât de greu poate obține Radu Mazăre viza de Madagascar
03 Ian 2018   •   13:11

Fostul primar al Constanței are șanse minime de a obține azil politic în Madagascar. Radu Mazăre a anunțat printr-o scrisoare că va începe aceste demersuri în scurt timp.

Însă Radu Mazăre are o mică problemă. Legislația din Madagascar nu reglementează noțiunea de azil și nici statutul de refugiat. Potrivit informațiilor de pe site-ul oficial al Consulatului Onorific al Republicii Madagascar în România, în țara malgașă pot fi obținute vize turistice ori de imigrare. Vizele de imigrare se pot transforma în lung sejur cu o perioadă inițială de 30 de zile, iar în Madagascar trebuie întreprinse demersurile necesare pentru a prelungi perioada de valabilitate a vizei pe lângă serviciile de imigrări ale Poliţiei Naţionale (Ministerul de Interne), conform site-ului madagascar.ro, citat de revista New Money.

Informații legate de statutul de refugiat ori pentru obținerea azilului politic nu există, însă sunt disponibile demersurile pe care le pot face investitorii care doresc să obțină permis de ședere în Madagascar.

Madagascar este patra insulă ca mărime din lume, după  Groenlanda, Noua Guinee și Borneo, cu o suprafață de 587.041 de kilometri pătrați. Insula este situată în Oceanul Indian, în emisfera sudică, în zona de est a coastei Africii. Insula Madagascar mai este numită și „Insula grafitului”, deoarece are resurse extrem de bogate de grafit, sau „Marea Insulă Roșie”, datorită culorii solului. Economia Madagagscarului este dominată de agricultură, țara malgașă fiind exportatoare de orez, piper și cuișoare.

×
Subiecte în articol: Madagascar Radu Mazare azil politic
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close