x close

Ministrul Justiției: Decizia CCR privind amenzile date în starea de urgență cuprinde fracturi logice

07 Mai 2020   •   15:27
Ministrul Justiției: Decizia CCR privind amenzile date în starea de urgență cuprinde fracturi logice gov.ro

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat că decizia CCR privind amenzile date în starea de urgență conține „fracturi logice”.

„Faptul că acest cadru normativ cu privire la starea de urgenţă comportă şi discuţii şi modificări, inclusiv în lumina sau în umbra deciziei Curţii Constituţionale de ieri, comportă modificări pentru că într-adevăr este baza unei ordonanţe adoptate în 1999, tot într-o criză socială, şi care nu mai corespunde deloc cu situaţia cu care ne confruntăm în prezent. (…) Eu nu am spus gratuit ‘în umbra deciziei CCR’, pentru că e şi normal să o invocăm în discuţia de astăzi. Ea conţine numeroase fracturi logice, inclusiv cu privire la critica făcută decretelor prezidenţiale de declarare a stării de urgenţă. Dar, pe de altă parte, constată neconstituţionalitatea ordonanţei care a modificat Ordonanţa 1 din 1999, ordonanţă din 2020. (...) Nu mai poţi după aceea să te duci sa critici decretul prezidenţial care excede acelui cadru normativ”, spune Predoiu.

CCR a declarat, miercuri, neconstituţională ordonanţa de urgenţă prin care au fost majorate amenzile date pentru încălcarea ordonanţelor militare.

Sursă: Mediafax

Citeşte mai multe despre:

Catalin Predoiu
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati