x close

Ministerul Justiţiei lanseză procedura de selecţie pentru funcţiile de conducere din Parchete

02 Dec 2019   •   08:26
Ministerul Justiţiei lanseză procedura de selecţie pentru funcţiile de conducere din Parchete Foto: gov.ro

Ministerul Justiţiei lansează, luni, procedurile de selecţie a procurorului general şi a procurorilor şefi de la DNA şi DIICOT.

Cătălin Predoiu a precizat că speră ca propunerile să fie publicate în Monitorul Oficial până la sfărșitul anului. Acestea vor fi înainte la CSM pentru aviz, apoi președintelui Klaus Iohannis pentru o eventuală numire.


El a arătat că una dintre cauzele creşterii tendinţelor infracţionale este şi "starea de provizorat şi de interimat la vârful Ministerului Public".

"De aceea, imediat după preluarea mandatului, am început să lucrăm la procedura de selecţie a propunerilor de procurori de rang înalt, pentru a fi înaintată CSM pentru aviz şi preşedintelui României pentru o eventuală numire. Pe data de 2 decembrie, Ministerul Justiţiei va lansa procedura de selecţie pentru funcţia de procuror general, procuror şef DNA, procuror şef DIICOT. La scurt timp după, vom lansa procedura pentru celelalte funcţii de conducere pentru care Ministerul Justiţiei formulează propuneri", a spus Predoiu, într-o conferinţă de presă.

Citeşte mai multe despre:

Catalin Predoiu sefi DNA DIICOT
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati