Antena 3 CNN Actualitate Justiție Cătălin Predoiu vrea inventarierea bordelurilor din toată țara pentru a stopa traficul de minori

Cătălin Predoiu vrea inventarierea bordelurilor din toată țara pentru a stopa traficul de minori

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a anunțat că vrea să combată serios traficul de minori, ”fenomen grav, de amploare și cu efecte devastatoare”, acuzând faptul că adulţii care racolează minori pentru cerşetorie sau prostituţie acţionează fără mari griji din partea oamenilor legii.

Cătălin Predoiu vrea inventarierea bordelurilor din toată țara pentru a stopa traficul de minori
Sursa foto: Foto: gov.ro
10 Ian 2020   •   09:00

Predoiu a propus inventarierea bordelurilor ilegale unde sunt folosite minore, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Justiției.

”Ar trebui să o luăm de la zero, de exemplu de la a inventaria câte case de prostituţie funcţionează în fiecare oraş, unde sunt localizate, cine le exploatează, cine coordonează reţelele de racolare etc. Ar trebui să începem chiar cu capitala ţării, cu Bucureştiul, să aflăm câte astfel de localuri funcţionează, sunt ele sau nu disimulate în alte forme de activităţi aparent legitime, de exemplu hoteluri? Cui aparţin, cine câştigă de pe urma lor, cine le protejează? Voi iniţia un astfel de demers cu noile conduceri din cadrul Ministerului Public imediat ce îşi vor prelua mandatele, cu alte ministere din zona de aplicare a legii, cu Parlamentul şi societatea civilă. Nu în ultimul rând, ştiu că vom beneficia de sprijin şi asistență cu expertiză în acest domeniu din partea UE şi a SUA”, a spus Predoiu, potrivit comunicatului citat.

El a denunțat eșecul major al justiției în cazul presupușilor traficanți de copii din Țăndărei, achitați după zece ani de procese, scrie g4media.ro.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close