Antena 3 CNN Actualitate Justiție CCR decide săptămâna viitoare soarta ordonanței: Vrem să tranșăm cât mai repede problema

CCR decide săptămâna viitoare soarta ordonanței: Vrem să tranșăm cât mai repede problema

CCR decide săptămâna viitoare soarta ordonanței: Vrem să tranșăm cât mai repede problema
04 Feb 2017   •   12:04

Curtea Constituţională va decide până cel târziu vinerea viitoare ce se întâmplă cu ordonanţa care modifică legea penală. Preşedintele Curţii a anunţat că judecătorii sunt decişi să tranşeze cât mai rapid problema care a arins o ţară întreagă.

"Sperăm să ne pronunțăm înainte de 10 februarie", a spus Dorneanu, întrebat cu privire la un calendar în privința sesizărilor primite de Curte în cazul OUG pentru modificarea Codurilor penale.

El a indicat că CCR așteaptă până marți punctele de vedere de la instituțiile invocate în sesizări.

"Să le luăm în ordinea în care le-am primit. Sesizarea cu privire la conflictul de competențe. Suntem în termen. Vom primi cu siguranță până marți punctele de vedere de la cele două părți și în continuare în câteva zile o să ne pronunțăm și pe fond. Cam aceeași va fi situația și cu privire la excepția de neconstituționalitate invocată de Avocatul Poporului. Și acolo am dat un termen pentru puncte de vedere, marți, am lăsat Parlamentului ziua de luni, când au Birou permanent, ca să se poată pronunța și după ce vom avea toate aceste puncte de vedere, vom stabili un termen având în vedere celeritatea pe care o solicită toată lumea în situația care există, dar și un termen de gândire și de analiză suficient", a explicat Dorneanu la Parlament.

Curtea Constituțională a înregistrat, joi, sesizarea președintelui Klaus Iohannis privind constatarea unui conflict juridic între puterile statului, urmând ca până pe 7 februarie părțile implicate să transmită punctele de vedere. Termenul de discutare a sesizării se va stabili după transmiterea acestora.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close