Antena 3 Actualitate Justiție Ce a discutat Tudorel Toader cu comisarul european pentru Justiție

Ce a discutat Tudorel Toader cu comisarul european pentru Justiție

21 Noi 2018   •   08:37
Ce a discutat Tudorel Toader cu comisarul european pentru Justiție
Sursa foto: Foto: Twitter/Vera Jourova

Ministrul Tudorel Toader a discutat marţi cu Vera Jourova, comisar european pentru justiţie, despre evoluţiile sistemului judiciar din România şi priorităţile pentru domeniul justiţiei în contextul viitoarei Preşedinţii a Consiliului Uniunii Europene, informează MJ.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Justiţiei marţi, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a avut o întâlnire de lucru cu Vera Jourova, comisar european pentru justiţie, protecţia consumatorilor şi egalitate de gen, la întâlnire participând o delegaţie tehnică a Ministerului Justiţiei, una a Comisiei Europene şi alta a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

"Subiectele abordate în cadrul întâlnirii au vizat aspecte referitoare la priorităţile pentru domeniul justiţiei în contextul viitoarei Preşedinţii a Consiliului Uniunii Europene şi evoluţiile sistemului judiciar din România", se menţionează în comunicat.

Citește și: Comisarul european pentru Justiție, după întâlnirea cu Tudorel Toader: „Aştept ca România să urmeze recomandările MCV”

Sursa citată precizează că vizita se înscrie în practica diplomatică curentă a întrevederilor bilaterale ale comisarilor europeni cu omologii acestora din cadrul guvernelor statelor membre care urmează să preia Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, aceste vizite efectuându-se cu puţină vreme înainte de preluarea preşedinţiei şi fiind dedicate unui schimb de opinii pe tema priorităţilor şi a rolului noii Preşedinţii a Consiliului UE.

"Tudorel Toader a dat asigurări privind sprijinul autorităţilor de la Bucureşti acordat iniţiativelor promovate de Comisia Europeană, în timp ce Vera Jourova a reiterat deschiderea Comisiei spre dialog şi sprijin pe toată durata exercitării de către România a Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene", arată MJ.

Cei doi oficiali au agreat faptul că prin dialog şi cooperare ambele părţi vor reuşi să îşi îndeplinească misiunea.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close