Antena 3 CNN Actualitate Justiție Cine este Crin Bologa, propunerea pentru şefia DNA

Cine este Crin Bologa, propunerea pentru şefia DNA

Cine este Crin Bologa, propunerea pentru şefia DNA
Sursa foto: Foto: graiulsalajului.ro
de S.T.    |    21 Ian 2020   •   10:59

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat, marţi, că îl propune pe Crin Bologa pentru numirea în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Conform procedurii, propunerea ministrului va fi înaintată Consiliului Superior al Magistraturii, care va acorda un aviz.

După obţinerea acestuia, Predoiu va înainta propunerea preşedintelui Klaus Iohannis în vederea numirii noului şef al DNA. 

Cine este Crin Bologa

Sălăjeanul Crin Bologa a preluat, pe când avea 33 de ani, şefia DNA Cluj, devenind astfel cel mai tânăr procuror care a ocupat o asemenea funcţie.

Absolvent al Facultăţii de Drept de la Cluj-Napoca, în 1995, sălăjeanul şi-a început cariera ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău, pentru ca din 1999 până în 2005 să fie procuror criminalist la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj. Până la începutul anului 2008, a condus DNA Cluj, funcţie la care a renunţat invocând motive familiale, întorcându-se ca simplu procuror la Parchetul sălăjean.

Un an mai târziu, a preluat şefia Secţiei Judiciar, pe care a asigurat-o până în 2013, când a devenit prim-procuror al judeţului.

A stat în funcţie până în 2018, când i-a expirat cel de-al doilea şi ultimul mandat, pentru ca de atunci să fie adjunct al instituţiei, scrie adevarul.ro.

Citiți și:

Cine e Gabriela Scutea, propusă pentru şefia Parchetului General

×
Subiecte în articol: Crin Bologa Klaus Iohannis
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close