Antena 3 CNN Actualitate Justiție Comisia Iordache a abrogat articolul privind exprimarea defăimătoare a magistraţilor

Comisia Iordache a abrogat articolul privind exprimarea defăimătoare a magistraţilor

Comisia Iordache a abrogat articolul privind exprimarea defăimătoare a magistraţilor
04 Dec 2018   •   14:20

Update: Comisia pentru legile justiţiei a hotărât, marţi, să fie abrogat art.9 din OUG 92/2018, prin care magistraţii trebuie să se abţină de la manifestarea sau exprimarea defăimătoare la adresa celorlalte puteri ale statului. Amendamentul CSM nu a fost adoptat, nefiind însuşit de niciun parlamentar.

Știrea inițială

Comisia pentru legile justiţiei va discuta, marţi de la ora 13.00, OUG 92 privind modificarea legilor justiţiei. Deşi forul legislativ a adoptat un raport favorabil cu amendamente, iniţiativa a fost retrimisă la Comisie pentru dezbaterea unei propuneri a CSM. 

„1. Dezbateri asupra proiectului de lege privind adoptarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 92/2018 – retrimis la Comisie. 2. Reexaminarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de Procedură Penală, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, ca urmare a pronunţării şi publicării Deciziei CCR nr. 633/2018”, sunt punctele care figurează pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a Comisiei speciale pentru Legile Justiţiei.

Senatul va vota iniţiativa legislativă pentru aprobarea OUG 92/2018 în calitate de for decizional.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: legile justitiei
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close