Antena 3 CNN Actualitate Justiție Comisia Specială de Anchetă a cerut Parchetului General dosarul alegerilor din 2009

Comisia Specială de Anchetă a cerut Parchetului General dosarul alegerilor din 2009

Comisia Specială de Anchetă a cerut Parchetului General dosarul alegerilor din 2009
12 Iul 2017   •   17:27

Membrul Comisiei Speciale de Anchetă Eugen Nicolicea a vorbit în emisiunea „100 de minute”, de la Antena 3, despre dosarul alegerilor din 2009. Comisia Specială de Anchetă din Parlament a cerut Parchetului General dosarul deschis după afirmațiile lui Dan Andronic, dosar legat de seara alegerilor din 2009 și prezența lui Kovesi, Maior și Coldea, în casa lui Oprea. Acolo ar trebui să existe inclusiv declarațiile celor care nu au vrut să se prezinte la Comisie.

„Dacă în acest dosar avem toate informațiile necesare, nu mai are rost să mai insistăm cu acele invitații. În activitatea sa, Parchetul a luat declarații de la martorii respectivi sub prestare de jurământ. Este un dosar care s-a clasat, s-a închis, și nu se mai poate invoca faptul că informațiile nu sunt publice. Iar în ceea ce privește solicitarea noastră, s-a bazat și pe decizia Curții care precizează că între instituții trebuie să existe o colaborare loială”, a explicat Eugen Nicolicea.

Întrebat dacă a reușit să afle dacă Kovesi a fost audiată în acest dosar, Nicolicea a spus că nu a reușit să sfle acest lucru, dar „din declarațiile depuse la dosar, se poate trage concluzia dacă este adevărat sau nu”.

 

×
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close