Antena 3 CNN Actualitate Justiție Clanul Corduneanu, mângâiat pe creştet de judecători. Mai multe achitări în cel mai mare dosar de crimă organizată din ţară

Clanul Corduneanu, mângâiat pe creştet de judecători. Mai multe achitări în cel mai mare dosar de crimă organizată din ţară

Clanul Corduneanu, mângâiat pe creştet de judecători. Mai multe achitări în cel mai mare dosar de crimă organizată din ţară
10 Mar 2016   •   15:12

Tribunalul Maramureş a decis, joi, 10 martie, ca mai mulţi membri ai clanului interlop Corduneanu să fie condamnaţi la pedepse cu executare, fiind însă şi mai multe achitări, transmite Adevarul.

Dosarul clanului Corduneanu se afla pe rolul instanţelor încă din 2010, interlopii fiind acuzaţi de infracţiuni de crimă organizată.

Tribunalul Maramureş a decis ca liderul grupării, Costel, să fie condamnat la 8 ani de închisoare.

Fratele său, Adrian, a fost de asemenea condamnat la 3 ani de închisoare.

O pedeapsă de 10 ani a primit şi Vasile Călin, unul dintre fraţii cu atribuţii de lider din clan.

Gheorghe Corduneanu a fost achitat în timp ce Petronela Corduneanu şi Bogdan Corduneanu ar fi primit câte 5 ani, respectiv 3 ani de puşcărie de puşcărie.

Dosarul a fost trimis în instanţă în 2010, atunci când majoritatea membrilor importanţi ai grupării se aflau în spatele gratiilor.

Metodele de teroare şi de îmbogăţire a clanului, precum şi discuţii detaliate despre modul în care Cordunenii subjugaseră Iaşiul erau prezentate în clar în actele de la dosar.

 

×
Subiecte în articol: condamnari crima organizata
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close