Antena 3 CNN Actualitate Justiție Confruntarea finală între Tudorel Toader și Augustin Lazăr. Procurorul general, audiat în CSM

Confruntarea finală între Tudorel Toader și Augustin Lazăr. Procurorul general, audiat în CSM

Confruntarea finală între Tudorel Toader și Augustin Lazăr. Procurorul general, audiat în CSM
18 Noi 2018   •   17:54

Secţia pentru procurori a CSM îl va audia, luni, pe procurorul general Augustin Lazăr pentru a emite un aviz, după ce ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declanșat procedura de revocare a acestuia.

Procurorii CSM îl vor audia, luni, pe Augustin Lazăr, în vederea emiterii unui aviz, după ce ministrul Justiției, Tudorel Toader, a cerut revocarea procurorului general.

Inițal termenul pentru audiere a fost 13 noiembrie, însă acesta a fost amânat pentru luni, 19 noiembrie. CSM a anuntat că amânarea a venit la solicitările ministrului Justiţiei şi procurorului general. Ulterior, ministrul Justiţiei a scris pe Facebook „simple precizări” şi a arătat că procurorul general Augustin Lazăr este cel care a solicitat amânarea audierii sale de către Secţia pentru procurori a CSM, şi nu ambii, aşa cum a informat Consiliul.

Procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr a fost declanşată de către ministrul Tudorel Toader în 24 octombrie. Procurorul general, Augustin Lazăr, a depus la Curtea de Apel Alba, o cerere de suspendare a procedurii de revocare din funcţie declanşată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Judecarea cererii de suspendare a procedurii de revocare din funcţie a fost stabilită pentru data de 20 noiembrie.

Procurorul general a depus o plângere prealabilă şi la Ministerul Justiţiei împotriva raportului.

×
Subiecte în articol: tudorel toader Augustin Lazar
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close