Antena 3 CNN Actualitate Justiție Constantin Nicolescu, fost preşedinte al CJ Argeş, condamnat definitiv la 7 ani şi 8 luni închisoare

Constantin Nicolescu, fost preşedinte al CJ Argeş, condamnat definitiv la 7 ani şi 8 luni închisoare

Constantin Nicolescu, fost preşedinte al CJ Argeş, condamnat definitiv la 7 ani şi 8 luni închisoare
de S.T.    |    26 Mar 2019   •   17:09

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş Constantin Nicolescu a fost condamnat definitiv, marţi, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 7 ani şi 8 luni închisoare pentru luare de mită, însă instanţa a menţinut o decizie anterioară privind eliberarea condiţionată din penitenciar.

Potrivit deciziei, Nicolescu a primit 5 ani închisoare pentru luare de mită, această pedeapsă fiind contopită cu o condamnare din alt dosar, pedeapsa finală fiind de 7 ani şi 8 luni.

Pe de altă parte, instanţa l-a achitat pe Nicolescu pentru abuz în serviciu şi a încetat procesul penal împotriva lui pentru două infracţiuni de fals intelectual ca urmare a prescrierii faptelor.

„Deduce din pedeapsa aplicată perioada deja executată, de la 26 ianuarie 2011 la 2 februarie 2011 şi de la 5 februarie 2015 la 29 mai 2017, când inculpatul a fost liberat condiţionat. Menţine liberarea condiţionată a inculpatului Nicolescu Constantin dispusă prin decizia penală nr.166/29.05.2017, pronunţată de Tribunalul Argeş”, se mai spune în decizie.

Judecătorii au anulat dispoziţia instanţei de fond - Curtea de Apel Bucureşti - privind confiscarea sumei de 4.497.947 lei de la Constantin Nicolescu Constantin şi ceilalţi inculpaţi din dosar.

De asemenea, au fost lăsate nesoluţionate acţiunile civile exercitate împotriva inculpaţilor de către statul român prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - Direcţia Regională a Finanţelor Publice Bucureşti, cu privire la sumele de 3.779.787 lei şi 4.973.065 lei.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Constantin Nicolescu inchisoare
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close