Antena 3 CNN Actualitate Justiție Cristian Boureanu, în fața procurorilor DNA

Cristian Boureanu, în fața procurorilor DNA

Cristian Boureanu, în fața procurorilor DNA
25 Apr 2018   •   09:02

Cristian Boureanu este din nou în fața procurorilor DNA. Marți, fostul parlamentar a fost audiat mai multe ore de procurori şi a fost nevoit să plătească o cauţiune de 200.000 de euro în dosarul în care este cercetat alături de Sebastian Vlădescu. 

Este vorba despre un dosar în care fostul deputat este acuzat de trafic de influenţă. În același dosar a fost stabilită o altă cauțiune, de 1,5 milioane de euro, pentru fostul director EximBank.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis marţi ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, cererea de urmărire penală a fostului ministru Sebastian Vlădescu.

„În cursul anului 2009, pe fondul schimbărilor politice ca urmare a alegerilor parlamentare din anul anterior și al crizei economice care a dus la întârzierea plății facturilor, reprezentanții aceleiași societăți au ajuns la o nouă înțelegere privind plata unui comision de 10% din sumele încasate de la statul român în baza acelorași contracte de reabilitare a căii ferate, către Vlădescu Sebastian, către Constantin Dascălu (secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor în perioada ianuarie 2009 - octombrie 2010) și către Cristian Boureanu (deputat în Parlamentul României)”, arată procurorii DNA.

×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close