Antena 3 CNN Actualitate Justiție Cristina Tarcea, declarații halucinante după audiere. Șefa ICCJ: Am discutat cu șeful CCR pe întuneric

Cristina Tarcea, declarații halucinante după audiere. Șefa ICCJ: Am discutat cu șeful CCR pe întuneric

Cristina Tarcea, declarații halucinante după audiere. Șefa ICCJ: Am discutat cu șeful CCR pe întuneric
13 Feb 2019   •   15:10

Update: Şefa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie face declarații halucinante despre o întâlnire pe care ar fi avut-o cu președintele Curții Constituționale pe întuneric.

„Cu domnul Valer Dorneanu am discutat despre completurile de 5 judecători la foarte scurt timp după ce s-a pronunțat decizia prin care s-a constat conflictul juridic de constituționalitate. A fost o discuție în care am fost pusă să-mi țin telefonul în anticameră, iar discuția s-a purtat pe întuneric. Atât de întuneric încât la final am luat haina domnului Dorneanu pe mine. Discuția cu domnul Ciorbea a fost foarte recentă și a vizat completurile de 3 judecători. Amănunte o să vă dau cu altă ocazie”, a spus Cristina Tarcea.

Știrea inițială

Şefa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a fost audiată, miercuri, la CSM în acțiunea disciplinară declanșată de Inspecția Judiciară.

Tarcea este acuzată că a refuzat nejustificat să aplice deciziile de tragere la sorți a completurilor de 5 judecători de la instanța supremă.

La intrare la audieri, șefa instanței supreme a lansat un atac deosebit de dur împootriva lui Liviu Dragnea, Valer Dorneanu și Victor Ciorbea.

„O, Doamne, vă mai aduceţi aminte de declaraţiile politice din luna august şi septembrie, când la Înalta Curte se refuza a se aplica legea? Vă mai aduceţi aminte de interesul direct al preşedintelui Camerei Deputaţilor privind organizarea completurilor de cinci judecători? De aceea, am spus cam multe, am declaraţii interesante de făcut despre o discuţie pe care am avut-o cu preşedintele Curţii Constituţionale a României legată de decizia de constatare a conflictului de constituţionalitate, despre o discuţie cu domnul Ciorbea, dar toate la timpul lor”, a spus preşedintele ÎCCJ.

Pe 19 decembrie, Inspecţia judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de judecătoarea Cristina Tarcea pentru refuzul nejustificat de a îndeplini o îndatorire de serviciu şi pentru nerespectarea dispoziţiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor.

Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a CSM, care va decide cu privire la răspunderea judecătorului. 

Citește și: Cristina Tarcea, șefa de la Înalta Curte, sub anchetă. Conducerea ÎCCJ este acuzată de abuz în serviciu și fals intelectual

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close