Antena 3 CNN Actualitate Justiție CSM a respins plângerea Inspecției Judiciare față de șefa ÎCCJ, Cristina Tarcea

CSM a respins plângerea Inspecției Judiciare față de șefa ÎCCJ, Cristina Tarcea

CSM a respins plângerea Inspecției Judiciare față de șefa ÎCCJ, Cristina Tarcea
Sursa foto: foto: captura Antena 3
10 Iun 2019   •   17:28

Secția de judecători a CSM a respins luni, cu majoritatea de voturi, acțiunea începută de Inspecția judiciară împotriva șefei ÎCCJ, Cristina Tarcea.

Secția a constatat nulitatea absolută a acțiunii disciplinare. Inspecția Judiciară poate face recurs la decizie, potrivit deciziei CSM.

Inspecţia Judiciară a anunţat, în decembrie 2018, că a exercitat acţiunea disciplinară faţă de judecătorul Cristina Tarcea, pentru că a refuzat nejustificat îndeplinirea unei îndatoriri de serviciu şi pentru nerespectarea dispoziţiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor.

Astfel, inspectorii judiciari au reţinut că preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a refuzat nejustificat să îndeplinească îndatoririle de serviciu cu privire la constituirea completurilor de 5 şi de 2 judecători prevăzute la art. 31 alin. (1) lit. b) şi art. 32 din Legea nr. 304/2004, modificată şi completată prin Legea nr. 207/2018.

Inspecţia Judiciară arată că, prin refuzul de a implementa dispoziţiile legale, 40 de cauze de competenţa completurilor de 5 judecători şi 11 cauze de competenţa completurilor de 2 judecători nu au fost repartizate aleatoriu unor completuri în compunerea prevăzută de legea în vigoare la data înregistrării lor.

sursa: decizia CSM

 

 

 

×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close