Antena 3 CNN Actualitate Justiție Dana Gîrbovan denunță un nou fake news pe Justiție

Dana Gîrbovan denunță un nou fake news pe Justiție

Dana Gîrbovan denunță un nou fake news pe Justiție
28 Feb 2019   •   12:44

Judecătoarea Dana Gîrbovan, președintele UNJR (Uniunea Națională a Judecătorilor din România) acuză un nou fake news pe tema Justiției.

”Fake news despre justitie #1 – "noutatea" conditiei "bunei reputatii" introdusa prin OUG 7/2019

Asistam de o buna perioada de timp la dezinformari, exagerari, jumatati de adevar sau chiar minciuni – fake news in general – rostogolite in spatiul public despre chestiuni ce privesc justitia ce sunt preluate de presa si oameni politici si prezentate opiniei publice, fara nici o verificare, ca adevaruri. Culmea este ca astfel de fake news sunt generate si promovate inclusiv de persoane ce fac parte din autoritatea judecatoreasca, judecatori si procurori deopotriva.

La o astfel de campanie de fake news asista societatea romaneasca in ultimele zile in contextul protestelor din justitie cu privire la OUG 7/2019, contestata, printre altele, ca a introdus pierderea “bunei reputatii” ca motiv “nou” de eliberare din functia de judecator sau procuror.

Reactiile unora din presa, politica si sistemul judiciar cu privire la conditia "buna reputatiei" este una ce demonstreaza cu prisosinta puterea manipularii atunci cand, pe de o parte, se folosesc doar jumatati de adevar, iar pe de alta, lumea nu se documenteaza, crezand fara sa cerceteze. Vorba aceea: nu lasa adevarul sa strice un fake news daca pretinzi ca e pentru o cauza justificata.

In fapt, pierderea "bunei reputatii" ca si conditie pentru excluderea din magistratura a fost introdusa in Legea 303/2004 prin Legea 24/2012, lege propusa in procedura de urgenta de Guvernul Boc si adoptata de majoritatea parlamentara de atunci” scrie Dana Gîrbovan pe Facebook.

Întreaga postare, mai jos.

 

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close