Antena 3 CNN Actualitate Justiție De ce a fost respinsă eliberarea condiționată a lui Mircea Băsescu? Cum arată motivarea Tribunalului Constanța

De ce a fost respinsă eliberarea condiționată a lui Mircea Băsescu? Cum arată motivarea Tribunalului Constanța

De ce a fost respinsă eliberarea condiționată a lui Mircea Băsescu? Cum arată motivarea Tribunalului Constanța
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Apr 2017   •   16:38

Tribunalul Constanţa consideră că nu există indicii temeinice că pedeapsa cu închisoarea executată de Mircea Băsescu şi-a atins scopul şi că o continuare a executării acesteia ”reprezintă soluţia oportună şi legală pentru a exista certitudini că persoana în cauză se va redresa, va dobândi un ansamblu de valori morale şi sociale necesare pentru evitarea în momentul părăsirii locului de deţinere a săvârşirii altor infracţiuni”, se arată în motivarea instanţei care a respins cererea de eliberare condiţionată formulată de fratele fostului preşedinte, scrie News.ro.

Tribunalul Constanţa a admis pe 28 martie contestaţia formulată de DNA împotriva deciziei Judecătoriei Medgidia care, în 16 februarie, hotărâse că Mircea Băsescu, poate fi eliberat condiţionat din închisoare.

Decizia este definitivă şi fratele fostului preşedinte rămâne în Penitenciarul Poarta Alba.

Judecătoria Medgidia a admis, la jumătatea lunii februarie, propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Poarta Albă şi a dispus eliberarea condiţionată a lui Mircea Băsescu. În opinia magistraţilor Judecătoriei Medgidia, acesta a executat fracţia prevăzută de lege, nu este recidivist, iar timpul executării pedepsei a fost „suficient pentru reeducarea acestuia”, condamnatul dând „dovezi temeinice de îndreptare”. Decizia magistraţilor nu a fost însă definitivă, fiind atacată imediat de procurorii anticorupţie din Constanţa.

×
Subiecte în articol: mircea basescu eliberare conditionata
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close