Antena 3 CNN Actualitate Justiție Decidenții din PSD și Guvern, reacție în urma protestelor. "Încercăm să facem niște legi mai bune"

Decidenții din PSD și Guvern, reacție în urma protestelor. "Încercăm să facem niște legi mai bune"

Decidenții din PSD și Guvern, reacție în urma protestelor. "Încercăm să facem niște legi mai bune"
Sursa foto: foto: Captura Antena 3
27 Noi 2017   •   19:29

Florin Iordache, președintele Comisiei care se ocupă de Legile Justiției, Tudorel Toader, cel căruia protestatarii i-au cerut ieri demisia, și premierul Tudose au reacționat la protestele de duminică seară.

"Toți cei care protestează ar trebui să vadă că încercăm, cu sprijinul asociațiilor profesionale și al CSM-ului, să facem niște legi mai bune. Dacă nu facem aceste lucruri printr-o dezbatere transparentă, ținând cont de toate observațiile pertinente venite, fie din partea asociațiilor profesionale, fie din partea CSM-ului, și nu în Parlament, atunci unde? Atâta timp cât există o dezbatere liberă, o dezbarere în care ținem cont de toate punctele de vedere exprimate, unde este problema? Nu știu câți au fost în piață, dar din punctul meu de vedere, trebuie să avem o dezbatere transparentă cu cei care lucrează în acest moment", a spus Florin Iordache.

"Nu cred că sunt eu cel mai în măsură să fac o evaluare a protestelor. Mai curând dumneavoastră, mai curând analiștii politici pot să declipteze sensul respectivelor proteste. Nu sunt eu cel mai avizat să dau sens acestor proteste", a afirmat Tudorel Toader. 

În ceea ce privește demisia sa, Tudorel Toader a spus că va anunța când va lua această decizie.

'Evident când personal voi lua o decizie vă voi anunța, evident când decidenții vor lua o decizie vă vor anunța", a explicat Tudorel Toader.

La rândul său, și premierul Mihai Tudose a avut o reacție în urma protestelor la care s-au adunat aproximativ 45.000 de oameni. 

"Am avut ieri 45.000 de oameni în stradă? Legile Justiției sunt în Parlament, deci nu răspund eu ca și Guvern, iar în ceea ce privește modificările din Codul fiscal își urmează cursul, sunt în Parlament. (...) M-am uitat și eu la televizor aseară, da? Bănuiesc că ne-am uitat la același televizor. Eu nu am văzut vreo palmă din aia mare cu fiscalitatea", a spus premierul. 

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close