Antena 3 CNN Actualitate Justiție Decizie în dosarul lui Kovesi: A fost respinsă recuzarea Adinei Florea

Decizie în dosarul lui Kovesi: A fost respinsă recuzarea Adinei Florea

Decizie în dosarul lui Kovesi: A fost respinsă recuzarea Adinei Florea
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Feb 2019   •   14:44

Laura Codruța Kovesi a fost audiată, vineri, la Parchetul General. Fosta șefă a DNA a declarat că a cerut recuzarea procurorilor.

La scurt timp de la audieri, a fost respinsă recuzarea Adinei Florea. Aceasta rămâne în continuare în acest dosar, pentru a o certeta pe Laura Codruța Kovesi. 

Citește și: Laura Codruța Kovesi, după audierea la Parchetul General: Am calitatea de suspect. Am cerut recuzarea procurorilor

„Mi s-a adus la cunoștință învinuirea și calitatea de suspect. Am depus două cereri de recuzare, una procurorului de caz, o cerere de recuzare a procurorului șef secție. După ce mi s-a adus la cunoștință învinuirea, doamna procuror mi-a spus că îmi va comunica răspunsul la cele două cereri de recuzare”, a spus Kovesi, la ieșirea de la Parchetul General. 

Procurorul de caz este Adina Florea, care a fost propusă de ministrul Justiţiei la şefia DNA, iar procurorul-şef la Secţiei de anchetă, recuzat la rândul lui de Kovesi, este Gheorghe Stan, fostul adjunct al Inspecţiei Judiciare.

Laura Codruţa Kovesi a fost citată la Secţia de investigare a magistraţilor din cadrul Parchetului General pentru a fi audiată într-un dosar în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă. Ghiţă susţine că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în ţară cu un avion a fostului director al FNI Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare.
 

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close