Antena 3 CNN Actualitate Justiție Declarație șocantă făcută de un procuror: Unu din şase români este implicat într-un dosar penal!

Declarație șocantă făcută de un procuror: Unu din şase români este implicat într-un dosar penal!

Procurorul Daniel Horodniceanu, candidat la şefia Parchetului General, a afirmat, miercuri, că Ministerul Public gestionează în prezent aproape 1.750.000 de dosare, ceea ce înseamnă că unu din şase români ar fi implicat într-un caz penal.

Declarație șocantă făcută de un procuror: Unu din şase români este implicat într-un dosar penal!
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
de S.T.    |    15 Ian 2020   •   18:42

„Trebuie să spunem că la acest moment Ministerul Public gestionează undeva spre 1.750.000 de dosare. Dacă, rezonabil, putem să credem că sunt măcar două persoane implicate - unul care a reclamat şi cel care a fost reclamat, deci sunt undeva spre 3.500.000 de cetăţeni români. Dacă ne uităm la Comisia Naţională de Statistică şi spune că suntem 20.000.000 de oameni, înseamnă că unu din şase români este implicat într-un dosar penal, ceea ce pare foarte mult şi asta la o primă vedere, pentru că aceste dosare penale nu au toate aceeaşi implicaţie. Sunt care se termină de la sesizare sau sunt unele la care se dă clasare de la a doua săptămână. (...)

Sunt extraordinar de multe dosare şi foarte multe dintre ele iau foarte mult timp din cele care de fapt ar trebui rezolvate cu celeritate şi sunt cu adevărat importante. Trebuie să ne mai gândim că 40% dintre procurori - mă refer aici la parchetele locale - rezolvă 75% din întreaga sumă a dosarelor, ceea ce din nou este foarte mult, sunt diferenţe foarte mari de la instanţă la instanţă, de la parchet la parchet, şi de 800 de dosare de procuror în plus faţă de cel care activează în oraşele foarte mari sau în oraşele mari şi veniturile financiare sunt aceleaşi", a precizat Horodniceanu, la interviul susţinut pentru numirea şefului Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, desfăşurat la Ministerul Justiţiei.

Rezultatele selecţiei vor fi anunţate public pe 21 ianuarie.

×
Subiecte în articol: Daniel Horodniceanu dosar penal
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close