Antena 3 CNN Actualitate Justiție Descoperiți. Milionarii sistemului și legăturile lor cu serviciile. Horia Simu face dezvăluiri despre dosarele în care este anchetat

Descoperiți. Milionarii sistemului și legăturile lor cu serviciile. Horia Simu face dezvăluiri despre dosarele în care este anchetat

Descoperiți. Milionarii sistemului și legăturile lor cu serviciile. Horia Simu face dezvăluiri despre dosarele în care este anchetat
04 Iun 2017   •   10:23

Andreea Sava a vorbit, în emisiunea „Descoperiți”, despre unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri, „bancherul cuprului”, Horia Simu.

Acesta este cercetat în patru dosare penale. Primul dintre ele este dosarul ANRP, pentru o despăgubire gigant de 128,27 milioane de euro în urma căreia a fost reținut de DNA și arestat. Este vorba despre un teren de 97.000 mp în București, pentru care ar fi plătit drepturi litigioase de 100.000 de euro.

Un al doilea dosar este ANRP Constanța, unde este vorba de un teren de 25 de hectare din Contranța, iar drepturile litigioase au fost cumpărate cu 700.000 de euro și o despăgubire de 8,75 de milioane de euro. Potrivit DNA, ar fi vorba despre un prejudiciu de 7,7 milioane de euro. În acest dosar, Horia Simu a fost denunțat de șeful comunității de informații de la Palatul Cotroceni, Daniel Moldoveanu.

Horia Simu a fost condamnat într-un dosar cu fosta șefă DIICOT, Alina Bica. În 2014, acesta i-ar fi dat 230.00 de euro mită lui Șerban Pop, fost șef ANAF, pentru ca Alina Bica să stopeze un dosar al DIICOT. În primă instanță, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare.

Cel de-al patrulea dosar este Cuprom, pentru care a fost trimis în judecată pentru gestiune frauduloasă în formă continuată. În acest caz, ar fi vorba despre 7.107 persoane vătămate.

Întrebat dacă cu ajutorul domnului Daniel Moldoveanu a reușit să rezolve niște dosare de la ANRP pe drepturi litigioase pe care altfel nu le-ar fi putut rezolva, Horia Simu a negat totul.

„Absolut fals. Exact aceasta este acuza DNA. Nu aveam nevoie să rezolv absolut niciun dosar cu domnul Daniel Moldoveanu. Cu doi ani înainte primisem o retrocedare semnificativă. Rechizitorul arată că eu nu am încasat niciodată suma la care se face referire”, a declat Horia Simu.

Război pentru putere în interiorul sistemului

 

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close