DNA: Directorul IOR Eugen Niculescu, trimis în judecată pentru luare de mită

21 Mar 2016   •   16:46
DNA: Directorul IOR Eugen Niculescu, trimis în judecată pentru luare de mită Foto: freeimages.com/ Svilen Milev

Eugen Niculescu, director al societății cu capital majoritar de stat IOR SA, a fost trimis în judecată pentru luare de mită, într-un dosar instrumentat de procurorii DNA, informează agerpres.ro.

Mita a fost primită timp de zece ani, în tranșe periodice, potrivit unui comunicat al DNA transmis luni.

"În perioada 3 noiembrie 2006 - 26 februarie 2016, inculpatul Niculescu Eugen, în calitate de director al SC IOR SA, a solicitat și primit de la o persoană (denunțător în cauză), în tranșe periodice, sume reprezentând un procentaj de 10% din valoarea facturilor achitate de instituția pe care o conducea către firmele denunțătorului. În schimbul acestui comision (totalizând 61.886 lei), inculpatul s-a asigurat de buna derulare a contractului de servicii medicale, fără întârzieri la plată", se precizează în comunicat.

Eugen Niculescu a fost prins în flagrant pe 26 februarie, imediat după ce a primit de la omul de afaceri suma de 2.300 de lei, reprezentând 10% din ultimele plăți.

Procurorii DNA au dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului, în vederea garantării confiscării speciale a sumelor primite cu titlu de mită de inculpatul Eugen Niculescu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunerea de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.
 

Parteneri
x close