Antena 3 CNN Actualitate Justiție DNA cere pedepse maxime pentru Mircea Sandu și Dumitru Dragomir. Când își află sentința cei doi

DNA cere pedepse maxime pentru Mircea Sandu și Dumitru Dragomir. Când își află sentința cei doi

DNA cere pedepse maxime pentru Mircea Sandu și Dumitru Dragomir. Când își află sentința cei doi
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Mai 2017   •   19:24

Procurorii DNA au cerut câte 14 ani de închisoare pentru Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, adică pedeapsa maximă plus o treime spor de pedeapsă pentru circumstanțe agravante, în dosarul dezafilierii echipei Universitatea Craiova. Astăzi a fost ultimul termen în dosarul în care fostul sef al Federaţiei Române de Fotbal şi cel al Ligii Profesioniste au fost acuzaţi de abuz în serviciu şi trafic de influenţă.

Instanța a decis ca termenul de pronunțare să fie pe 31 mai. Acesta va fi primul termen de pronunțare. E posibilă și o eventuală amânare.

În 2013, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir au fost trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie, în dosarul privind dezafilierea echipei de fotbal Universitatea Craiova. 

Mircea Sandu, președintele Federației Române de Fotbal și Dumitru Dragomir, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal și vicepreședinte al FRF, în sarcina cărora s-au reținut infracțiunile de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor formă calificată, infracțiunea de folosire a influenței ori autorității persoanei care îndeplinește o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite și infracțiunea de sustragere de sub sechestru, precum și a persoanelor juridice fără scop patrimonial, Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal, în sarcina cărora s-au reținut infracțiunile de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată și infracțiunea de sustragere de sub sechestru.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close