Antena 3 CNN Actualitate Justiție DNA: „Mircea Băsescu a avut o atitudine sfidătoare la adresa justiţiei”

DNA: „Mircea Băsescu a avut o atitudine sfidătoare la adresa justiţiei”

DNA: „Mircea Băsescu a avut o atitudine sfidătoare la adresa justiţiei”
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Mar 2017   •   09:40

O declaraţie făcută de Mircea Băsescu la Judecătoria Medgidia, în ultimul cuvânt, este considerată de DNA ca fiind sfidătoare la adresa justiţiei. Fratele fostului preşedinte al României ar fi luat în derâdere programele educaţionale din penitenciar când a spus că la aplicarea problemelor de fizică a ajuns să cureţe rogojini, scrie Adevărul.

Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte al României, a obţinut în închisoare doar două recompense într-un interval de patru luni, potrivit procurorilor DNA. Astfel, el nu „a dovedit suficientă stăruinţă în muncă, practic dovedind îndreptare numai cu jumătate de măsură, ceea ce nu poate fi acceptat”.

Detaliile apar în contestaţia procurorilor DNA, depusă la Tribunalul Constanţa. Asta după ce Judecătoria Medgidia a decis că Mircea Băsescu poate fi eliberat condiţionat.

„Nu rezultă de nicăieri din procesul verbal al Comisiei de individualizare faptul că petentul condamnat a participat la toate programele ce i-au fost puse la dispoziţie, ceea ce înseamnă că petentul condamnat putea, dacă dorea, să mai participe şi la alte programe. De altfel, la un studiu atent al înscrisului denumit «Caracterizare» se poate observa că, spre exemplu, la programul «Recenzii de carte» din intervalul 01 septembrie 2016 – 30 septembrie 2016, petentul condamnat Băsescu Mircea s-a înscris dar nu a participat. Deci timp de o lună, Băsescu Mircea a ignorat acest program, considerând probabil că va fi liberat condiţionat (…) Petentul condamnat Băsescu Mirce a avut o atitudine sfidătoare la adresa justiţiei, luând în derâdere programele educaţionale din regimul de executare a pedepsei”, susţin procurorii DNA în contestaţia depusă la Tribunalul Constanţa.

 

×
Subiecte în articol: DNA mircea basescu
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close