Antena 3 CNN Actualitate Justiție DNA: Modificările aduse legislaţiei penale favorizează persoanele care au săvârşit şi vor săvârşi abuz în serviciu

DNA: Modificările aduse legislaţiei penale favorizează persoanele care au săvârşit şi vor săvârşi abuz în serviciu

DNA: Modificările aduse legislaţiei penale favorizează persoanele care au săvârşit şi vor săvârşi abuz în serviciu
01 Feb 2017   •   16:54

Prevederile ordonanţei de urgenţă care modifică legislaţia penală favorizează atât persoanele care au săvârşit fapte de abuz în serviciu, cât şi pe cele care de acum înainte vor săvârşi astfel de fapte, potrivit unui comunicat al DNA.

'Prevederile ordonanţei de urgenţă, dacă aceasta intră în vigoare, favorizează persoanele care de acum înainte vor săvârşi fapte de abuz în serviciu - fapte asimilate infracţiunilor de corupţie. În plus, de aceste prevederi vor avea de profitat şi persoane deja acuzate/trimise în judecată pentru abuz în serviciu. Având în vedere că aceste prevederi intră în sfera legii penale mai favorabile, aplicarea lor, chiar şi pentru scurt timp, îi va avantaja pe cei deja anchetaţi sau trimişi în judecată', se arată în comunicatul emis după întrunirea Colegiul de conducere al DNA, care a analizat riscurile apărute după adoptarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea Codului penal şi Codului de procedură penală.

×
Subiecte în articol: DNA abuz in serviciu
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close