Antena 3 CNN Actualitate Justiție Elena Udrea și Ioana Băsescu ar putea scăpa de dosarele penale | Decizie de ultimă oră în Justiție

Elena Udrea și Ioana Băsescu ar putea scăpa de dosarele penale | Decizie de ultimă oră în Justiție

Curtea de Casație și Justiție a dat o hotărâre care duce la închiderea a mii de dosare penale pe motiv de prescripție.

de Silvia Preda    |    25 Oct 2022   •   17:26

Ioana Băsescu și Elena Udrea ar putea scăpa de mai multe dosare. 

Fostul președinte al Curții Constituționale din România declară că decizia Înaltei Curți de astăzi spune că toți cei care au avut dosare la care s-a împlinit termenul de prescripție în perioada dintre cele două decizii ale Curții Constituționale beneficiază de împlinirea termenului de prescripție, deci beneficiază de încetarea procesului penal.

"În punctul doi  vin și spun că dacă s-a discutat în apel, în instanța de apel a fost invocată prescripția și prescripția s-a respins, nu mai poate fi făcută o cerere de contestație în anulare acum, deci aceștia nu vor beneficia", a mai spus Augustin Zegrean, fostul preşedinte al Curţii Constituţionale a României.

Elena Udrea ar urma să beneficieze de deciziile Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie referitoare la aplicarea hotărârilor CCR privind prescrierea faptelor penale în două dintre dosarele în care este judecată - Hidroelectrica şi cel privind finanţarea campaniei prezidenţiale din anul 2009, în care este implicată şi Ioana Băsescu. Primul dosar este în stadiul de judecată, pe fond, iar al doilea – în apel.

ICCJ a emis marţi o decizie privind aplicarea hotărârilor Curţii Constituţionale referitoare la prescrierea faptelor care, conform magistraţilor, va duce la încetarea procesului penal sau la clasarea în mii de cauze.

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close