Antena 3 CNN Actualitate Justiție Florin Iordache, legat de modificările Codului de procedură penală: „Vrem să punem capăt abuzurilor”

Florin Iordache, legat de modificările Codului de procedură penală: „Vrem să punem capăt abuzurilor”

Florin Iordache, legat de modificările Codului de procedură penală: „Vrem să punem capăt abuzurilor”
Sursa foto: Foto: Gov.ro
18 Iun 2018   •   19:28

Preşedintele Comisiei pentru legile Justiţiei, deputatul social-democrat Florin Iordache, a declarat, luni, în plenul Camerei, că PSD doreşte prin iniţiativa de modificare a Codului de procedură penală să pună capăt abuzurilor şi a îndemnat parlamentarii din Opoziţie să ignore "ordinul de partid" şi să aducă România în "normalitate".

"Am foarte multe elemente care susţin adoptarea acestei iniţiative (...), vă rog să le votaţi cu mintea dvs. pentru că noi chiar ne-am dorit să punem capăt abuzurilor. Prezumţiile pe care de-a lungul timpului le-am tot invocat cu prezumţia de nevinovăţie, prezentarea unor oameni cu cătuşe care de-a lungul timpului s-au dovedit nevinovaţi - la toate acestea vrem să punem capăt. La repartizarea aleatorie a dosarelor de asemenea dorim să implementăm şi la judecători, şi la procurori repartizarea aleatorie", a afirmat Iordache la dezbaterea modificărilor la Cpp.

El a explicat că nu este adevărat faptul că se distrug probe.

"În acelaşi timp, faptul că se spune în spaţiul public că anumite probe nu sunt luate în calcul este o mare minciună. În momentul în care ai un mandat şi găseşti o probă foarte bună, aceste probe se sigilează şi se vine cu un alt mandat şi se începe un nou dosar. Dar nu se poate să iei mandat pe pere şi tu găseşte mere şi alte chestiuni pe care în spaţiul public se spune că se şterg. Nu este adevărat", a susţinut Iordache.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Florin Iordache
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close