Antena 3 Actualitate Justiție Florin Iordache, predicție pentru justiție: O să vedeți în cascadă soluții de achitare

Florin Iordache, predicție pentru justiție: O să vedeți în cascadă soluții de achitare

15 Feb 2017   •   21:18
Florin Iordache, predicție pentru justiție: O să vedeți în cascadă soluții de achitare
Sursa foto: Foto: gov.ro

Fostul ministru al Justiţiei, deputatul PSD de Olt Florin Iordache, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă organizată la Slatina, că infracţiunea de abuz în serviciu trebuie să fie reglementată, susţinând că în prezent "există un vid legislativ" şi din acest motiv instanţele vor pronunţa hotărâri de achitare. 

El a subliniat că OUG 13 nu-l viza pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea, ci urmărea punerea în concordanţă a legislaţiei cu unele hotărâri ale Curţii Constituţionale a României (CCR). 

"Nu-l viza (OUG 13 - n.r.) pe dl. Dragnea pentru că oricum nu se aplica dumnealui (...). În acelaşi timp (infracţiunea de abuz în serviciu - n.r.) trebuie să o reglementăm cumva. Nu se face prin ordonanţă, foarte bine, trebuie făcută în Parlament. Poate viitorul ministru al Justiţiei va iniţia un alt demers. Dar repet, trebuie făcută (...). O să vedeţi că în cascadă, foarte multe instanţe, datorită faptului că există vid legislativ, vor pronunţa hotărâri de achitare. De fapt aici e problema. La acest moment e dezincriminat. Ori în ordonanţă noi spuneam că se pedepseşte de la şase luni la trei ani", a spus Iordache. 

Florin Iordache a menţionat că respectiva OUG a fost votată în unanimitate de Guvern, iar dacă fostul ministru Florin Jianu afirmă că nu a citit ordonanţa "e vina dumnealui că n-a citit sau n-a fost atent". 

"În Guvern a existat unanimitate. După ce eu am prezentat nu au existat discuţii pe ordonanţă. Repet, este decât punerea în concordanţă, dar nimeni nu s-a uitat pe expunerea de motive, pentru că discutam acolo de cinci hotărâri ale CCR, de la abuz în serviciu până la alcoolemie. Şi la fiecare în parte spuneam de ce am ajuns la soluţia asta. Dar nimeni n-a citit asta (cu referire la protestatari - n.r.). (...) A, membrii Guvernului, cu unanimitate de voturi. Atunci când s-a discutat, nimeni nu a fost împotrivă (...). În şedinţele de Guvern fiecare ministru primeşte o anumită documentaţie şi fiecare, dacă are de făcut discuţii, completări, observaţii, (...) au anumite puncte de vedere. (...) Dar acolo stenograma e publică. La intervenţia prim-ministrului eu am prezentat ce noutăţi vin, ce reglementează şi nimeni din membrii Cabinetului nu a avut niciun comentariu. Se trezeşte acum domnul Jianu să-şi aducă aminte că n-a citit. E vina dumnealui că n-a citit sau n-a fost atent", a explicat Iordache. 

Preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, prezent la conferinţa de presă alături de Iordache, a afirmat că în Parlament, conţinutul OUG 13 va fi transpus în lege. 

Stănescu şi Iordache au participat miercuri, la Slatina, la şedinţa Comitetului Executiv Judeţean al PSD Olt, în cadrul căruia s-au adoptat trei rezoluţii, pentru susţinerea lui Liviu Dragnea la conducerea partidului, a Cabinetului Grindeanu şi pentru a participa la un miting al social-democraţilor la Bucureşti, precum şi o alta prin care solicită excluderea din partid a lui Mihai Chirica. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Florin Iordache abuz in serviciu

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close