Antena 3 CNN Actualitate Justiție Florin Iordache: Proiectul de graţiere va merge spre aprobare în Parlament

Florin Iordache: Proiectul de graţiere va merge spre aprobare în Parlament

Florin Iordache: Proiectul de graţiere va merge spre aprobare în Parlament
de M.Z.    |    01 Feb 2017   •   08:31

Proiectul de graţiere va merge spre aprobare în Parlament. 

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a anunţat că Guvernul a trimis spre adoptare legislativului, prin procedură de urgenţă, două proiecte de lege care vizează graţierea. 

Prima lege vizează graţierea unor pedepse, iar cea de-a doua modificare se referă la executarea pedepselor prin care deţinuţii câştigă o zi de libertate la 10 de zile executate.

”Am adoptat o serie de măsuri care vizează evitarea unei hotărâri-pilot la CEDO şi în acest sens am adoptat proiectul de lege privind graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate. Cel de-al doilea proiect de lege vizează Lege pentru completarea Legii 254/2013 privind executarea pedepselor. La prima lege, cea care vizează graţierea unor pedepse am eliminat, aşa cum a fost în proiectul inițial, și nu vizează violatorii, faptele de corupție, actele cu violență, recidiviștii, pedepsele cu suspendare și prioritar pentru noi a fost recuperarea prejudiciului. Cea de-a doua măsură care vizează Legea 254 privind executarea pedepselor este o inițiativă a vechiului guvern pe care am aranjat-o și am pus-o în concordanță cu conducerea ANP, astfel încât să fie usor aplicată, astfel încât este vorba de recursul în compensare la fiecare 10 zile, cei care sunt în penitenciar și beneficiază de condiții deosebite, practic câștigă câte o zi. Deci practic la o lună, câștiga 3 zile, repet este o inițiativă a vechiului guvern, pe care noi am pus-o în concordanță cu observațiile pe care le-au făcut cei de la ANP”, a spus ministrul Justiției.

”Cele două proiecte de lege vor merge în procedură de urgență la Parlament”, a adăugat Florin Iordache.
 

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close