Antena 3 CNN Actualitate Justiție Florin Iordache, reacție după comunicatul Departamentului de Stat: "Sunt întru totul de acord" (VIDEO)

Florin Iordache, reacție după comunicatul Departamentului de Stat: "Sunt întru totul de acord" (VIDEO)

Florin Iordache, reacție după comunicatul Departamentului de Stat: "Sunt întru totul de acord" (VIDEO)
Sursa foto: foto: gov.ro
28 Noi 2017   •   17:23

Florin Iordache, șeful Comisiei care se ocupă de Legile Justiției, a făcut o serie de afirmații legate de ce va rămâne în conditiile comunicatului emis de Departamentul de Stat, care are un ton imperativ și cere să nu se adopte nimic pentru că blochează lupta anticorupție. 

"Dacă există o singură prevedere care încalcă, fie indepedența justiției, fie scăderea luptei împotriva corupției, eu sunt întru totul de acord să eliminăm aceste prevederi. Nu există niciun motiv care să oprească Parlamentul să efectueze o dezbatare. Este cea mai largă dezbatere care s-a făcut pe aceste legi ale justiției", a spus Florin Iordache. 

Departamentul de Stat al SUA a avut o reacție la proiectele de modificare pe tema legilor Justiției, care se află în dezbaterea Parlamentului de la București, susținând că actualele propuneri slăbesc lupta contra corupției și independența justiției.

"Statele Unite ale Americii constată cu îngrijorare faptul că Parlamentul României are în dezbatere o legislație care ar putea submina lupta contra corupției și ar putea slăbi independența justiției în România. Aceasta legislație, propusă inițial de ministrul Justiției, amenință progresele pe care România le-a făcut în ultimii ani în a construi instituții juridice puternice în fața amestecurilor politice. Îndemnăm Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc puterea legii și care pun în pericol lupta contra corupției", a transmis Departamentul de Stat prin intermediul unui comunicat. 

×
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close