Antena 3 CNN Actualitate Justiție Fost primar, reţinut pentru 24 de ore pentru fraudă la vot

Fost primar, reţinut pentru 24 de ore pentru fraudă la vot

Fost primar, reţinut pentru 24 de ore pentru fraudă la vot
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
02 Mar 2017   •   09:14

Fostul primar din comuna suceveană Slatina, Ilie Gherman, a fost reţinut pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infracţiunilor de „fals intelectual în formă continuată”, „uz de fals”, „fals în declaraţii” şi „fraudă la vot”.

Gherman este acuzat că ar fi mutat ilegal mai mulţi romi din Mironu în Slatina, pentru ca aceştia să îl voteze la alegerile locale din 2016. Chiar şi cu această manevră, Ilie Gherman nu a reuşit să obţină un nou mandate, scrie Adevărul.

În activitatea lui infracţională, Gherman ar fi fost sprijinit de fosta secretară din comuna Slatina, care este cercetată în stare de libertate.

Concret, la începutul lunii aprilie 2016, la Serviciul de Evidenţă a Persoanei din Fălticeni s-au prezentat 12 persoane de etnie romă ce aveau domiciliul în Mironu – Valea Moldovei care au cerut viză de flotant în comuna Slatina. Aceştia au primit viza şi au devenit astfel primii ţigani domiciliaţi în Slatina, deoarece conform recensământului din 2011, în comuna din apropiere de Fălticeni nu erau înregistrate persoane de etnie romă. În aceste condiţii, 10 din noii „cetăţeni” din Slatina şi-au exercitat dreptul la vot în ziua de 5 iunie 2016. Conform anchetatorilor, Ilie Gherman ar fi încercat să obţină astfel mai multe voturi la alegerile din vara anului trecut, alegeri pierdute la mustaţă în faţa vărului său, Vlad Gherman.

 

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close