Antena 3 CNN Actualitate Justiție Fost procuror: Dinu Pescariu l-a denunțat pe Emil Boc. Dosarul, închis

Fost procuror: Dinu Pescariu l-a denunțat pe Emil Boc. Dosarul, închis

Fost procuror: Dinu Pescariu l-a denunțat pe Emil Boc. Dosarul, închis
Sursa foto: Foto: Emil Boc/Facebook
de M.Z.    |    14 Sep 2017   •   18:15

Fostul premier care ar fi fost denunțat de Dinu Pescariu, iar dosarul ar fi fost închis, este Emil Boc, potrivit informațiilor Antena 3. Informația a fost dezvăluită joi, la emisiunea La ordinea zilei.

Precizarea vine după ce procurorul Mihaiela Moraru Iorga a afirmat joi, în susţinerea contestaţiei înaintate împotriva deciziei de revocare a sa din funcţia deţinută la DNA, că cererea este "un adevărat fals intelectual", adăugând că, dacă s-ar fi verificat documentul la care se face referire, s-ar fi observat că Dinu Pescariu ar fi denunţat de fapt un posibil trafic de influenţă făcut de un fost prim-ministru.

Procurorii Mihaiela Moraru Iorga şi Doru Ţuluş şi-au susținut punctul de vedere în plenul CSM, unde au contestat decizia din 4 iulie a Secţiei pentru procurori a CSM, de revocare din DNA, la solicitarea procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Procurorul Mihaiela Iorga a contestat în instanţă revocarea din Direcţia Naţională Anticorupţie. 

Pe 5 iulie, procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a semnat ordinele de revocarea a procurorilor Mihaiela Moraru Iorag şi Doru Ţuluş, după ce Secţia pentru procurori a CSM a avizat favorabil solicitarea

Procurorul-şef al DNA a cerut revocarea Mihaielei Moraru Iorga pentru motivul că „nu a înregistrat un denunţ în conformitate cu dispoziţiile legale şi nu l-a prezentat spre repartizare procurorului-şef al Secţiei din care făcea parte. Neprezentarea denunţului a avut drept consecinţă imposibilitatea aplicării unor dispoziţii procesual penale în raport cu persoane cercetate". 

Mai exact, este vorba despre un denunţ pe care procurorul l-ar fi primit prin intermediul aplicaţiei Whatsapp. 

Procurorul a acuzat-o, tot atunci, pe Laura Codruţa Kovesi că ar fi făcut presiuni pentru reţinerea Elenei Udrea, "chiar şi pentru o noapte", deşi nu exista aviz pentru arestare din partea Parlamentului şi atunci "totul era doar un circ mediatic". 

Ulterior revocării, Secţia pentru procurori a CSM a decis revenirea procurorului Mihaiela Iorga la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close