Antena 3 CNN Actualitate Justiție Fostul deputat Theodor Nicolescu, judecat pentru abuz în serviciu, a cerut în instanţă sesizarea CCR pe OUG 14

Fostul deputat Theodor Nicolescu, judecat pentru abuz în serviciu, a cerut în instanţă sesizarea CCR pe OUG 14

Fostul deputat Theodor Nicolescu, judecat pentru abuz în serviciu, a cerut în instanţă sesizarea CCR pe OUG 14
Sursa foto: Foto: Pixabay
13 Feb 2017   •   18:31

Fostul deputat liberal Theodor Nicolescu, judecat pentru abuz în serviciu într-unul dintre dosarele ANRP, a cerut luni judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie de neconstituţionalitate a OUG 14 care abrogă OUG 13 de modificare a Codurilor penale. 

La termenul de luni al procesului, Theodor Nicolescu a cerut sesizarea CCR în legătură cu neconstituţionalitate OUG 14, argumentând că, în opinia lui, nu se justifică urgenţa adoptării acestui act normativ. 

Fostul deputat a spus că, prin abrogarea OUG 14, i se încalcă dreptul la apărare. 

"Această ordonanţă de anulare a primei ordonanţe privind infracţiunea de abuz în serviciu are o influenţă covârşitoare şi cer să se trimită la Curtea Constituţională excepţia de neconstituţionalitate", a spus Theodor Nicolescu. 

Procurorul de şedinţă s-a opus acestei cereri, arătând că ea nu are legătură cu acest dosar. 

În august 2015, omul de afaceri Horia Simu şi foştii deputaţi Marko Attila şi Cătălin Theodor Nicolescu au fost trimişi în judecată de DNA, alături de alte cinci persoane, într-un nou dosar ANRP, în care prejudiciul reţinut este de aproximativ 70 de milioane de euro. 

Theodor Nicolescu, fost vicepreşedinte ANRP şi fost secretar de stat la Ministerul Justiţiei, este acuzat de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: CCR abuz in serviciu
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close